Încep înscrierile la grădiniță!

Grădinița finalizată în 2020, cu o capacitate de 300 de locuri, este neîncăpătoare pentru cei 530 de copii. De aceea anul trecut au fost mutate grupele care au funcționat în clădirea roșie în sălile libere din clădirea Centrului de zi. Totodată au fost amenajate în curtea comună două complexuri de joacă, două foișoare pentru activități educative, grădină de legume și căsuțe pentru joacă.

Grupele, conform normelor, pot avea o capacitate de cel mult 23 de copii (comparativ cu 30 până în 2022) și din păcate din această cauză vara trecută s-a redus automat și numărul copiilor care pot fi înscriși.

Planul de investiții al primăriei prevede prima unitate de învățământ care nu se află în zona centrală a comunei. Este vorba de zona Cora, unde terenul destinat pentru o nouă școală a fost reconfigurat pentru a putea construi atât școală cât și grădiniță.

Pentru anul școlar 2023 – 2024 sunt disponibile 138 de locuri la grădiniță: 115 cu predare în limba română și 23 cu predare în limba maghiară, iar înscrierea are loc în perioada 15 – 30 iunie, prin Școala Gimnazială Dumbrăvița. Detalii pe:

https://www.scoaladumbravitatm.ro/inscrieri/prescolari