Fântâni Dry Deck – Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Vă prezentăm proiectele propuse de către cetățeni la cea de-a doua ediție a bugetării participative, proiecte pe care cetățenii le aleg prin vot între 22 iunie și 12 iulie!

Categoria: amenajare spații publice

Obiectiv: – fântâni Dry Deck – distracție și răcoare pentru cei mici. Proiectul vizează transformarea a două fântâni arteziene din Parcul Central Dumbrăvița. Fântânile,  amplasate acum într-o zonă lipsită de umbră, pot fi transformate în fântâni dry deck și locuitorii, copiii și animalele de companie vor avea ocazia să se răcorească și să se bucure de un loc plăcut în zilele toride de vară. Fântânile dry deck sunt proiectate astfel încât apa să fie pulverizată direct din podea, creând un efect vizual spectaculos și o atmosferă răcoroasă. Acestea sunt sigure pentru toți utilizatorii și sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă de distracție și răcoare în parc.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/28

Ce este bugetarea participativă?

Proiecte propuse și votate de către cetățeni care concurează, anual, pentru o finanțare de maxim 250.000 de lei, astfel încât din bugetul alocat de 1 milion de lei se pot implementa cel puțin 4 proiecte. Se pot propune proiecte de impact la nivel de stradă, cartier sau la nivelul întregii localități. Reprezintă un exercițiu de implicare în comunitate, de prioritizare a unor investiții de mici dimensiuni.