Mobilitate urbană, Michelangelo/Roma și Instalarea de avertizări/recomandări de a reduce viteza – Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Vă prezentăm proiectele propuse de către cetățeni la cea de-a doua ediție a bugetării participative, proiecte pe care cetățenii le aleg prin vot între 22 iunie și 12 iulie!

Categoria: mobilitate, accesibilitate și siguranță circulație

Obiective (2 proiecte): – Mobilitate urbană, Michelangelo – Roma și Instalarea de avertizări/recomandări de a reduce viteza. Prin mobilitate urbană se înțelege ușurința cu care oamenii se pot deplasa între destinațiile dorite din zonele urbane folosind rețeaua de transport, pusă la dispoziție de către comunitate, cât și calitatea acestor servicii. Procesul de modernizare va începe cu o curățare a zonei (Michelangelo – Roma). Va continua cu realizarea unei alei pietonale din tartan destinat atât pietonilor, cât și celor care doresc să practice atletismul. Nu va lipsi iluminat public și dotarea cu mobilier urban (bănci, mese, jardiniere, copaci, coșuri de gunoi colectare selectivă etc.).

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/35

– Instalarea de avertizări/recomandări de a reduce viteza. Acestea se pot instala pe fiecare stradă din Dumbrăvița, mai ales în zonele în care copii sunt foarte prezenți (parcuri, zone de agrement, străzi înguste, grădinițe, școli, etc);

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/31

Ce este bugetarea participativă?

Proiecte propuse și votate de către cetățeni care concurează, anual, pentru o finanțare de maxim 250.000 de lei, astfel încât din bugetul alocat de 1 milion de lei se pot implementa cel puțin 4 proiecte. Se pot propune proiecte de impact la nivel de stradă, cartier sau la nivelul întregii localități. Reprezintă un exercițiu de implicare în comunitate, de prioritizare a unor investiții de mici dimensiuni.