TGIFF, Festival de film internațional – Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Vă prezentăm proiectele propuse de către cetățeni la cea de-a doua ediție a bugetării participative, proiecte pe care cetățenii le aleg prin vot între 22 iunie și 12 iulie!

Categoria: cultură

Obiectiv: – TGIFF, Festival de film internațional, ajuns la cea de-a 4-a ediție, organizat în sistem hibrid, cu două componente: festivalul online și festivalul la locație. Vor avea loc difuzări de filme, prezentări și dezbateri pe subiecte de film Science Fiction și Fantasy (SFF) și conexe, sesiuni Q&A cu realizatorii filmelor. O mare parte din activitățile de la Casa de cultură este destinate copiilor și tinerilor. Filmele sunt în general destinate unui public peste 16 ani, dar vor fi proiecții special concepute pentru publicul de vârstă între 7 și 16 ani. În plus laser show, ringul de roboți de competiție, observațiile astronomice, etc.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/26

Ce este bugetarea participativă?

Proiecte propuse și votate de către cetățeni care concurează, anual, pentru o finanțare de maxim 250.000 de lei, astfel încât din bugetul alocat de 1 milion de lei se pot implementa cel puțin 4 proiecte. Se pot propune proiecte de impact la nivel de stradă, cartier sau la nivelul întregii localități. Reprezintă un exercițiu de implicare în comunitate, de prioritizare a unor investiții de mici dimensiuni.