Primăria investește în rețeaua de apă a comunei

Pentru îmbunătățirea presiunii apei au fost realizate în ultimul an 4 foraje noi, denisiparea tuturor forajelor și un rezervor pe str. Mureș pentru creșterea performanțelor forajelor din zona Mureș – Simfoniei.

Totodată se află în lucru construirea unui rezervor de 3.000 de metri cubi pentru stația de ridicare a presiunii, cu rol de înmagazinare a apei, în valoare de 3.2 milioane de lei cu fonduri de la bugetul local.

Tot în lucru de află un alt proiect ce prevede amplasarea unui rezervor de 450 de metri cubi în stația de tratare și a încă unui rezervor de 3.000 de metri cubi în stația de pompare, 11 hidranți de incendiu, 41 de cămine de vane, 4 km de magistrale noi de apă și 2 km de aducțiuni. Pentru acest proiect, prin care se amenajează și un laborator pentru testarea calității apei, au fost accesate fonduri nerambursabile în valoare de 17 milioane lei, cu o contribuție proprie de 0.7 milioane lei.

Cu toate aceste investiții rugăm cetățenii să utilizeze cumpătat resursele de apă în zilele cu temperaturi ridicate! Este interzisă umplerea piscinelor și irigarea gazonului cu apă de la rețea, pentru acestea sunt indicate foraje de mică adâncime! Să folosim resursele de apă cu discernământ și să avităm consumul excesiv!