Pista de alergare – Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Vă prezentăm proiectele propuse de către cetățeni la cea de-a doua ediție a bugetării participative, proiecte pe care cetățenii le aleg prin vot între 22 iunie și 12 iulie!

Categoria: sport

Obiectiv: – crearea unei piste de alergare între Sala Polivalentă și Casa de Cultură. De ce? Pentru că alergarea este modalitatea cea mai accesibilă de a face mișcare, indiferent de vârstă. Locația propusă permite accesul sportivilor care se antrenează la Sala Polivalentă, a copiilor care frecventează unitățile de învățământ din zonă, a părinților care îi însoțesc pe copii la antrenamente sau pur și simplu a  cetățenilor care vor să alerge fără teama traficului rutier și a noxelor care vin la pachet cu acesta.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/32

Ce este bugetarea participativă?

Proiecte propuse și votate de către cetățeni care concurează, anual, pentru o finanțare de maxim 250.000 de lei, astfel încât din bugetul alocat de 1 milion de lei se pot implementa cel puțin 4 proiecte. Se pot propune proiecte de impact la nivel de stradă, cartier sau la nivelul întregii localități. Reprezintă un exercițiu de implicare în comunitate, de prioritizare a unor investiții de mici dimensiuni.