Ministerul Culturii cere diagnostic arheologic intruziv

Trei dintre investițiile finanțate în acest an din bugetul local se află în etapa de obținere a autorizației de mediu, avize solicitate încă din vară. Pentru două dintre ele se solicită documente suplimentare pentru că trei străzi (Terra II, Ariei și Baladei) se află pe amplasamente de situri arheologice iar Ministerul Culturii a cerut lucrări de supraveghere arheologică și de diagnostic arheologic intruziv.

Este vorba de investițiile:

– extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare: valoarea totală a proiectului este de 530.000 lei și cuprinde străzile: Silvana, Baladei, Ariei, Cracovia, Fizicii, Tehnicii, Galileo Galilei, Îngerilor, Mușcatelor, Intr. Marin Sorescu, Terra II și Ponor.

– extinderea rețelei de iluminat public: valoarea totală a proiectului este de 580.000 lei și cuprinde străzile: Superba, Madach Imre, Liviu Rebreanu (dinspre str. Mureș spre centură), Fervenția II (între str. Moților și parcul Terra), Terra II, Brâncuși, Îngerilor, Buenos Aires (între str. Simfoniei și str. Liiceanu), Lunei, Mircea Eliade (între str. Blaga și str. Cioran) și Plopilor (continuare de la str. Eliade).

– amenajare pistă de biciclete pe strada Mureș: valoarea totală a proiectului este de 700.000 lei, se așteaptă avizul de la Agenția Națională de Mediu, aviz solicitat în luna iunie.

Ministerul Culturii a cerut lucrări de supraveghere arheologică în cazul extinderii rețelei de iluminat și diagnostic arheologic intruziv pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.