Fântână publică – Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Dumbrăvița decide, bugetarea participativă, cea de-a doua ediție!

Vă prezentăm proiectele propuse de către cetățeni la cea de-a doua ediție a bugetării participative, proiecte pe care cetățenii le aleg prin vot între 22 iunie și 12 iulie!

Categoria: alte domenii de interes pentru comunitate

Obiectiv: – fântână publică, apă curată pentru comunitate. De foarte multe ori ieșim la plimbare, prin parcuri, prin pădure, uneori uitam și plecam fără sticla de apa. Este bine ca locația fântânii sa fie în zona stației de tratare, forajul de pe Sandorfalva-Creației. Beneficiarii direcți sunt toți locuitorii de pe străzile adiacente. Apa fiind direct din stație,  este fără impurități, foarte bună de băut.  Pentru o buna dispoziție, și 2 băncuțe în funcție de spațiul disponibil, aranjate frumos. Atât părintii cât și bunicii se pot delecta cu o apa rece, curata atunci cand se hotărăsc sa meargă cu piticii la plimbare. De asemenea pentru confort și siguranță, un stâlp cu lumină pe care sa fie amplasată o camera de filmat (circuit inchis), pentru a se evita vandalizarea.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

https://dumbravitadecide.ro/budgets/2/investments/27

Ce este bugetarea participativă?

Proiecte propuse și votate de către cetățeni care concurează, anual, pentru o finanțare de maxim 250.000 de lei, astfel încât din bugetul alocat de 1 milion de lei se pot implementa cel puțin 4 proiecte. Se pot propune proiecte de impact la nivel de stradă, cartier sau la nivelul întregii localități. Reprezintă un exercițiu de implicare în comunitate, de prioritizare a unor investiții de mici dimensiuni.