Creșa – ziua porților deschise

Creșa din Dumbrăvița este funcțională, se mai așteaptă doar avizele de funcționare până la deschiderea din septembrie.

Joi, în ziua porților deschise, peste 200 de părinți au trecut pragul creșei, curioși să vadă condițiile în care își vor lăsa micuții: cele 5 grupe, 5 dormitoare, sala de mese, cabinetul medical, spațiile administrative și grupurile sanitare, dar și curtea interioară unde micuții se pot juca în siguranță.

Perioada înscrierilor este în lunile iunie (prima etapă) și iulie (a două etapă) iar principalul criteriu de departajare este vârsta copilului: 2 ani împliniți la începutul anului școlar. Criteriile sunt stabilite de către minister, la nivel național.

Creșa este un proiect realizat cu fonduri europene și cu aport de la bugetul local: 7,4 milioane de lei.

CRITERII DE DEPARTAJARE

a) copilul are vârsta de 2 ani împliniți la începutul anului școlar;

b) domiciliul copilului/locul de muncă al unuia dintre părinți este situat în apropierea unității de învățământ unde părintele depune cererea de înscriere;

c) ambii părinți ai copilului lucrează/părintele prezintă adeverință de reîntoarcere la serviciu, în termen de 30 de zile de la data înmatriculării sau părintele copilului nu beneficiază de indemnizație pentru creșterea și îngrijirea copilului;

d) cel puțin unul dintre părinți / reprezentanții legali ai copilului urmează o formă de învățământ la zi;

e) existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți;

f) existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;

g) cel puțin unul dintre părinți / reprezentanții legali ai copilului se încadrează în una dintre situațiile: (i) pensionat în conformitate cu prevederile legale; (ii) cu certificat de handicap; (iii) șomer, în căutarea unui loc de muncă, cu documente doveditoare de la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă;

h) părintele copilului are un alt copil minor aflat în întreținere (până la nivelul clasei a IV-a a învățământului primar).

CALENDAR ÎNSCRIERE

 Prima etapă a însrierilor:

  • 6-15 iunie 2023

Se realizeză înscrierea copiilor, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții /reprezentanții legali ai acestora.

Pe 16 iunie, ora 14 va avea loc afișarea rezultatelor și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri.

Etapa a doua a înscrierilor:

  • 4-14 iulie 2023

în această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape.

Pe 30 iulie 2023 va avea loc afișarea rezultatelor și a numărului de locuri libere rămase după a doua etapă de înscrieri.

ACTE NECESARE

  • Cerere tip;
  • CI părinte;
  • Adeverință de la locul de muncă al ambilor părinți;
  • Adeverință de la unitatea de învățământ pe care părintele o urmează (dacă este cazul);
  • Documente din care să reiasă faptul că copilul este orfan de un părinte sau de ambii părinți;
  • Acte care să dovedească încadrarea în prevederile criteriului G din metodologie;
  • Adeverință din care să reiasă faptul că, la nivelul unității de învățământ, copilul are frați/surori până în clasa a IV-a.