Copiii din Dumbrăvița au scris o poveste în cadrul proiectului educațional “Identitate în diversitate”

BIS Teatru (companie teatrală independentă din Sibiu) a încheiat cu succes proiectul educațional IDENTITATE ÎN DIVERSITATE, proiect aflat pe Agenda Culturală Dumbrăvița.

Chiar dacă oficial proiectul s-a încheiat în 21 octombrie, odata cu publicarea online a poveștii rezultate, echipa Bis din Sibiu va mai participa în luna noiembrie la o întâlnire cu toți copiii implicați în proiect, în cadrul căreia povestea va fi citită și discutată împreună cu aceștia.

“Identitate în diversitate” este o acțiune cofinanțată de Primăria Dumbrăvița.

Partener proiect: Școala Gimnazială Dumbrăvița.

Link poveste:

https://bisteatru.ro/proiecte_educationale/povestea-cimpanzeului-bobita-a-dovlecelului

Comunicare de presă

BIS Teatru, Sibiu

21 octombrie 2022

 

 

Copiii din Dumbrăvița au scris o poveste în cadrul proiectului educațional “Identitate în diversitate

 

BIS Teatru (companie teatrală independentă din Sibiu) a derulat proiectul educațional IDENTITATE ÎN DIVERSITATE, la Dumbrăvița, pe Agenda Culturală.

În 6 octombrie, 200 de copii de la Școala Gimnazială Dumbrăvița au vizionat spectacolul “Povești africane”, care le are în distribuție pe actrița Andrada Grosu și pe actrița de origine ugandeză Shama Leah.

POVEȘTI AFRICANE a fost jucat de două ori pentru publicul foarte tânăr din Dumbrăvița, copiii fiind îndrumați să descopere similitudini între povestea care se desfășura în fața ochilor lor și poveștile “Capra cu trei iezi” și „Scufița Roșie”.

Ulterior, sub coordonarea cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Dumbrăvița copii au creat o serie de povești și desene inspirate de spectacol.

Pe baza acestora, dramaturgul proiectului “Identitate în diversitate” a plăsmuit o poveste nouă, originală, pe teme care îi preocupă pe copii, cu elemente locale.

“Povestea cimpanzeului Bobiță, a dovlecelului rătăcit și a băiețelului din ultima bancă” a fost publicată online pe site-ul bisteatru în 21 octombrie 2022, ca fiind o creație colectivă a copiilor din Dumbrăvița, sub umbrela BIS Teatru.

Link aici: https://bisteatru.ro/proiecte_educationale/povestea-cimpanzeului-bobita-a-dovlecelului

Chiar dacă oficial proiectul s-a încheiat în 21 octombrie, echipa Bis din Sibiu va mai participa în luna noiembrie la o întânre cu toți copiii implicați în proiect, în cadrul căreia povestea va fi citită și discutată împreună cu aceștia.

Proiectul IDENTITATE ÎN DIVERSITATE al Asociației BIS din Sibiu (BIS Teatru) și-a propus stimularea creativității copiilor, printr-un exercițiu participativ viu de acceptare firească a diversității.

 

“Identitate în diversitate” este o acțiune cofinanțată de Primăria Dumbrăvița.

Partener proiect: Școala Gimnazială Dumbrăvița.

…………..

“Povestea cimpanzeului Bobiță, a dovlecelului rătăcit și a băiețelului din ultima bancă” poate fi folosită la liber, în scopuri educative, sub rezerva menționării entității care a implementat proiectul (Asociația BIS) și a folosirii siglei BIS Teatru (contact: bisteatru@gmail.com).