Bilant pentru 2010 si planuri pentru 2011

La fiecare sfârşit de an, fiecare dintre noi face bilanţul realizărilor din anul ce abia a trecut,dar contabilizează şi eşecurile. Apoi, cu optimism şi încredere păşim în noul an cu planuri noi şi speranţe de mai bine. Acelaşi lucru îl face şi executivul Primăriei Dumbrăviţa la cumpăna dintre ani.

În anul 2010 s-a reuşit să se asfalteze câteva străzi ( cca 3 km), să se paveze 80%  din  trotuarul către Timişoara, să se realizeze iluminatul stradal din zona Cora şi zona Lacului şi multe alte obiective de interes pentru dumbrăviţeni.

Cum bugetul local este tot mai limitat şi bugetul de stat nu este aşa de darnic, pentru 2011Primăria Dumbraviţa a marşat puternic pe obţinerea de finanţare europeană prin numeroase proiecte depuse.

La cele aprobate culegem deja roadele. Astfel,  în parteneriat cu Primăria Timişoara, se va construi  un incubator de afaceri pentru sprijinirea afacerilor în comuna Dumbrăviţa; în cooperare cu parteneri din Ungaria, se vor îmbunătăţi facilităţile de transport transfrontalier prin pregătirile de asfaltare pentru 15 km de străzi (studii de fezabilitate şi proiecte tehnice); îmbunătăţirea eficienţei şi eficacităţii administraţiei publice locale din Dumbrăviţa, se va face prin implementarea unui proiect „Sistem de management performant pentru comuna Dumbrăviţa , jud. Timiş”.

În plan cultural este în implementare un proiect de înfiinţare la Dumbrăviţa a unui post local de televiziune, în colaborare cu Fundaţia Civil TV din Szentes, Ungaria. Acesta va avea ca şi obiective, cunoaşterea reciprocă a tradiţiilor şi obiceiurilor oamenilor de culturi diferite, apărarea identităţii culturale şi atingerea unui grad mare de toleranţă pentru populaţia din Banat şi euroregiunea  DKMT.

Primăria Dumbrăviţa speră să obţină finanţare pentru construirea unui Centru de zi pentru îngrijirea copiilor şi de asemenea, să compenseze consumul de energie electrică la instituţiile publice şi iluminatul stradal prin construcţia unui parc solar cu panouri fotovoltaice, tot printr-un proiect cu finanţare europeană.

Vor  continua  lucrările de pavare a trotuarelor şi a pistei de biciclete, de canlizare şi asfaltare de străzi. De asemenea, se va extinde iluminatul public în cartierul Primăverii şi str. Creaţiei.

Pentru acest an, visul şi străduinţa primarului Szilagyi Geza  este obţinerea de fonduri pentru construcţia unui bazin olimpic la Dumbrăviţa.

Consiliul Local şi Primăria Dumbrăviţa va susţine financiar şi în acest an echipa locală de fotbal, echipa de tenis de masă, festivităţile şi acţiunile culturale din comuna noastră.