www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Strategie comună de gestionarea apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării

Romania-Republic of Serbia IPA Cross – border Cooperation Programme MIS-ETC Code 1253

Comunicat de presă

În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Romania –Serbia 2007-2013, Primăria Dumbrăvița a depus mai multe proiecte. Pe axa prioritară 2 – Mediu și pregătirea de urgență, măsura 2.2- Managementul deșeurilor și a apelor reziduale, a fost admis proiectul “Joint strategy for waste water management in the area of Danube hydrological basin” (Strategie comună de gestionarea apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării), cod MIS ETC 1253.
În acest proiect Comuna Dumbrăvița este lider, având ca parteneri Comuna Giarmata și Municipiul Golubac din Serbia.Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, începând din 04.01.2016.
Valoarea totală a proiectului este de 566.271,54 euro, din care bugetul alocat Comunei Dumbrăvița este de 219.916,50 euro.
Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea calității vieții comunităților din zona de frontieră. Acest lucru se va realiza prin dezvoltarea unei strategii comune transfrontaliere pentru gestionarea apelor reziduale și prin elaborarea unor planuri de acțiune pentru managementul apelor reziduale.
Activitățile și obiectivele proiectului aduc contribuția la strategia programului de depășire a graniței, promovarea unei cooperări mai strânse și de contact între regiunile și comunitățile de pe ambele părți ale frontierei.Chiar mai mult, proiectul nostru este în concordanță cu strategiile din program, privind abordarea problemelor cheie ale dezvoltării rurale, caracteristice regiunilor de pe ambele părți ale frontierei.
Prin proiect se va elabora o strategie transfrontalieră comună în context regional, pentru cele trei localități și se vor realiza documentații tehnice privid managementul apelor uzate (proiecte tehnice și studii de fezabilitate). Aceste planuri constituind suportul tehnic necesar realizării rețelei de canalizare în localitatea noastră.

Comunicat de presa pentru proiectul – MIS ETC 1253

15. January 2016 by admin
Categories: Informatii utile, Proiecte transfrontaliere, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.