www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Strategie comună de gestionarea apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării

Primăria Comunei Dumbrăvița în parteneriat cu Comuna Giarmata (Timiș) și Municipalitatea Golubac din Republica Serbia implementează proiectul intitulat „Strategie comună de gestionarea apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării.”

Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea calității vieții comunităților din zona transfrontalieră româno-sârbă prin dezvoltarea unei strategii comune pentru gestionarea apelor reziduale și prin elaborarea unor planuri de acțiune pentru managementul apelor reziduale.

În cadrul proiectului se va elabora o strategie comună pentru cele trei localități din zona de graniță româno-sârbă și se vor realiza documentații tehnice privind managementul apelor uzate. Aceste proiecte tehnice și studii de fezabilitate constituind suportul tehnic necesar realizării rețelei de canalizare pentru 47 km de străzi în localitatea Dumbrăvița din județul Timiș.

Prin intermediul acestui proiect localitățile Dumbrăvița, Giarmata și Golubac doresc să contribuie la strategia Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia de depășire a percepției că granița reprezintă un element de separare prin promovarea unei cooperări mai strânse între regiunile și comunitățile de pe ambele părți ale frontierei. Considerăm că proiectul nostru este în concordanță cu strategiile privind abordarea problemelor cheie ale dezvoltării rurale, caracteristice regiunilor de pe ambele părți ale frontierei.

Valoarea totală a proiectului este de 566.271,54 euro, din care Uniunea Europeană contribuie cu 85%. Bugetul alocat Comunei Dumbrăvița este de 219.916,50 euro.

Proiectul intitulat „Strategie comună de gestionarea apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării” cod MIS-ETC 1253 este finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, începând din 01.01.2016.

Constantin Nicolae, Manager proiect
Primăria Dumbrăvița

22.04.2016

Comunicat de presa pentru proiectul – MIS ETC 1253

25. April 2016 by admin
Categories: Informatii utile, Proiecte in derulare, Proiecte transfrontaliere, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.