www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Proiectul „ACTIVE CREATIVE ”

eu_flag_europe_for_citizens_en1239804_497928213637215_139962736_n993705_497925720304131_938655871_nProiectul „ACTIVE CREATIVE ” a fost finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni”
Aplicabil pentru Acţiunea 1, Măsura 1.1
„Întrunirile cetăţenilor în contextul înfrăţiriiîntre oraşe”

Participare: Proiectul a facilitat întâlnirea a 269 persoane, dintre care 50 de persoane de la Agenţia de Dezvoltare Regioanlă Komárom şi din oraşul Komárom (Slovacia), câte 60-60 de persoane de la Fundaţia de Dezvoltare a Afacerilor Kisalföld (Ungaria) şi organizaţia comunităţii de Dezvoltare Regională Vértes – Gerecse (Ungaria, câte 15 persoane de la Asociaţia Alsó-Csallóköz (Slovacia), comuna Dumbraviţa (România, de la Uniunea Consiliilor Locale „Duna” (Bulgaria), de la Galeria BWA Bielsko (Polonia) şi 7 persoane din oraşul Weissenfels (Republica Federală Germania), respectiv 17 persoane de la Comitetul Internaţional a Centrului Cultural (Bulgaria).

Locul/Datele: întrunirea a avut loc la Komarno, Slovacia de la 06/09/2013 la 08/09/2013

Descriere succintă:

In ziua de 06.09.2013 participanţii întâlnirii au acordat atenţei deosebită prezentării organizaţiilor partnere şi a consiliilor locale prezente. Programul a debutat cu o masă rotundă în prezenţa primarilor, artizanilor, a reprezentanţilor sectorului serviciilor şi ai altor cetăţeni activi. După primirea festivă a irganizaţiilor şi consiliilor locale interesate toţi partenerii s-au prezentat, făcând cunoscută organizaţia pe care o reprezintă, localitatea, oraşul, tradiţiile, istoria, monumentele şi fotografiile acestora. După aceasta s-au susţinut aşa numite prezentări Pecha Kucha, pe parcursul cărora au fost prezentate lucrările creative, iar cei prezenţi la aleea vinurilor şi-au prezentat vinurile regiunilor proprii. Destinderea a fost asigurată de spectacolul de după amiază a grupului folcloric „Slovenskí rebeli” şi concertele care au fost susţinute până noaptea

In ziua de 07.09.2013 rolul principal în cadrul industriei creative a avut-o cooperarea: în curtea Europa din Komarno „”Strada artizanilor” şi-a aşteptat vizitatorii de dimineaţa de la 9:00 şi până după masa la 18:00, unde mai mulţi participanţi şi-au expus produsele, organizând şi şedinţe comune de creare de bijuterii. Alţii au făcut cunoscute secretele pregătirii specialităţilor gastronomice tradiţionale, dar au fost şi participanţi care şi-au ademenit oaspeţii cu vinurile tradiţionale spre aleea vinurilor. Tot curtea Europa a fost gazda expunerii Europa şi tot aici a fost organizat standul informaţional european. Organizatorii nu au uitat nici de cei mai mici: aceştia şi-au putut manifesta creativitatea întreaga zi în atelierul de creaţie, printre diferitele programe putând aminti şi concursul de rebus, înşirare de mărgele şi pictură, respectiv Pecha Kucha pentru copii. Participanţii manifestării au format o imagine din aprente, după care, în cadrul workshop-ului cu tematica “Industrie creativă în ţările partenere” au făcut schimb de experienţă. Sub forma Pecha Kucha şi-au prezentat activităţile creative după care au prezentat dansurile, cântecele tipice regiunii şi spectacolele de teatru. Partenerul german a prezentat formaţia proprie „City Rock Band of Weissenfels“.

In ziua de 08.09.2013. în centrul atenţiei s-au aflat evaluarea proiectului respectiv viitoarea cooperare şi posibilele proiecte comune. Deasemenea, „Strada artizanilor” din curtea europeană a fost deschisă toată ziua la fel ca şi aleea vinurilor din strada pietonală. Participanţii manifestaţiei au participat la activităţi sportive comune, la concurs de carting de sală. Cei mai mici au fost aşteptaţi în continuare de atelierul de creaţie, concursul de rebus, Pecha Kucha copiiilor. În orele dupăamiezii mai mulţi participanţi şi-au prezentat spectacolele de dans, cântec şi teatru, după care au vizitat împreună obiectivele turistice ale oraşului Komarno, sistemul de fortificaţii, care este dintre cele mai mari din lume. Partenerii bulgari, sub acompaniamentul cântecelor populare au copt pâinea lor tradiţională, după care, în timp ce participanţii au degustat-o, au semnat contractele de parteneriat, ca simbol al cooperării viitoare.

Participanţii la manifestaţie. care au avut o participare activă în domeniul industriei creative, au semnat o foaie de prezenţă, indicându-şi datele de contact. Varianta scanată a foii de prezenţă a fost trimisă fiecărui participant sub forma unui e-mail în vederea unei cooperări viitoare respectiv cu scopul de a contribui în crearea reţelei internaţionale a ramurii industriale creative în UE.

26. September 2013 by Constantin Nicolae
Categories: Proiecte in derulare, Proiecte transfrontaliere | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.