www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

MARATONUL TOLERANȚEI

 

 

 

Vineri, 25 mai 2018, pe stadionul comunei Dumbrăviţa a avut loc Maratonul toleranţei.

Concursul Maratonul toleranţei este inclus în Calendarul activităţilor şcolare şi extraşcolare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi a fost organizat de Şcoala Gimnazială Comuna Dumbrăviţa, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Dumbrăviţa şi S.C. Fropin S.R.L.

Elevii de la mai multe şcoli din judeţul Timiş au alergat împreună pertru egalitatea de şanse şi lupta împotriva discriminării, promovând sportul şcolar şi activitatea sportivă în general.

Luna mai este declarată de Uniunea Europeană luna pentru luptă împotriva discriminării şi a egalităţii de şanse. Astfel, la Maratonul toleranţei, au concurat elevi cu cerinţe educaţionale speciale şi elevi din învăţământul de masă, fete şi băieţi, de la mai multe şcoli din judeţ: Şcoala Gimnazială Pişchia, Şcoala Gimnazială Maşloc, C.Ş.E.I. „Paul Popescu Neveanu” Timişoara, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Sf. Maria din Timişoara, Şcoala Gimnazială Nr. 21 Vicenţiu Babeş din Timişoara şi, bineînţeles, Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa.

Maratonul Toleranței s-a desfășurat pe Arena de fotbal de pe strada Mihai Eminescu. Coordonatorul principal al acestui eveniment și cel care se ocupă an de an, ca acest Maraton să se întâmple în Dumbrăvița, este profesorul Corneliu Dragomir.

La acest eveniment au participat aproximativ 80 de elevi cu și fără cerințe educaționale speciale.

Copiii s-au întrecut în diferite probe sportive și s-au bucurat de faptul că au putut interacționa și cu alți elevi veniți de la alte școli din județ

La finalul concursului copiii au primit diplome și medalii, care le-au fost înmânate de către directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița, Adrian Nicola și de către organizatorul principal al Maratonului, profesorul Corneliu Dragomir.

Trofeul cel mare al competiției a fost câștigat de Ștefănigă Raul, elev în clasa a- VIII-a la Școala Gimnazială din Dumbrăvița.

 

26. May 2018 by admin
Categories: Informatii utile, Manifestari culturale, Sport, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.