www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Maratonul de programare HackTM la Dumbrăvița

Festival de tehnologie -eveniment inedit organizat in sala de sport din Dumbravita.

Daca pana acum, pe langa activitatile sportive s-au mai desfasurat festivaluri de dans, festivalul „Lada cu zestre”, anul acesta in perioada 11-13 mai, in primitoarea sala de sport din Dumbravita s-a desfasurat Maratonul de programare HackTM, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei, ajuns la cea de-a 5-a ediție.

Evenimentul organizat de Asociația Banat IT, dedicat pasionaților de tehnologie din România, dar și din restul Europei, a găzduit peste 400 de participanți.

Pentru realizarea si desfasurarea HackTM 2018 in Dumbravita, Asociația Banat IT în colaborare cu Timișoara Startup Hub și Universitatea Politehnica Timișoara, a mobilizat comunitățile IT locale si mai multe firme ca sponsori: Banat Interlink, Smart City, Flex, 123FormBuilder, Continental, Haufe Group, Irian, Elektrobit, DialogData, Hella, Here, Ness, Nokia, NTT Data, Saguaro Technology, 3PillarGlobal, BeeSpeed, UnifiedPost, Vectron și mulți alții.

Evenimentul a fost frecventat de persoanele pasionate de IT, cele active din domeniu, de studenți, elevi și numerosi dumbraviteni.

Participanții au lucrat în echipe și s-au straduit să dezvolte proiecte inovatoare, sub îndrumarea mentorilor HackTM. De obicei, fiind un hackathon deschis, s-au încurajat idei de proiecte care să testeze abilitățile de programare și de design ale participanților.

Hackathon-ul s-a desfasurat pe o durată de aproximativ 50 de ore de activități creative, timp în care echipele au lucrat sa dezvolte proiectele propuse.

Sâmbătă au avut loc inclusiv workshop-uri și prezentări tehnice, deschise atât participanților cât și vizitatorilor.

Evenimentul s-a încheiat cu concursuri si premii în valoare totală de 10.000€ pentru cele mai originale proiecte, în urma evaluărilor realizate de către specialiști în domeniu, precum și alegerea proiectului desemnat ca marele câștigător HackTM 2018.

15. May 2018 by admin
Categories: Informatii utile, Manifestari culturale, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher woolrich outlet woolrich outlet woolrich outlet woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet