www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Maratonul de programare HackTM la Dumbrăvița

Festival de tehnologie -eveniment inedit organizat in sala de sport din Dumbravita.

Daca pana acum, pe langa activitatile sportive s-au mai desfasurat festivaluri de dans, festivalul „Lada cu zestre”, anul acesta in perioada 11-13 mai, in primitoarea sala de sport din Dumbravita s-a desfasurat Maratonul de programare HackTM, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei, ajuns la cea de-a 5-a ediție.

Evenimentul organizat de Asociația Banat IT, dedicat pasionaților de tehnologie din România, dar și din restul Europei, a găzduit peste 400 de participanți.

Pentru realizarea si desfasurarea HackTM 2018 in Dumbravita, Asociația Banat IT în colaborare cu Timișoara Startup Hub și Universitatea Politehnica Timișoara, a mobilizat comunitățile IT locale si mai multe firme ca sponsori: Banat Interlink, Smart City, Flex, 123FormBuilder, Continental, Haufe Group, Irian, Elektrobit, DialogData, Hella, Here, Ness, Nokia, NTT Data, Saguaro Technology, 3PillarGlobal, BeeSpeed, UnifiedPost, Vectron și mulți alții.

Evenimentul a fost frecventat de persoanele pasionate de IT, cele active din domeniu, de studenți, elevi și numerosi dumbraviteni.

Participanții au lucrat în echipe și s-au straduit să dezvolte proiecte inovatoare, sub îndrumarea mentorilor HackTM. De obicei, fiind un hackathon deschis, s-au încurajat idei de proiecte care să testeze abilitățile de programare și de design ale participanților.

Hackathon-ul s-a desfasurat pe o durată de aproximativ 50 de ore de activități creative, timp în care echipele au lucrat sa dezvolte proiectele propuse.

Sâmbătă au avut loc inclusiv workshop-uri și prezentări tehnice, deschise atât participanților cât și vizitatorilor.

Evenimentul s-a încheiat cu concursuri si premii în valoare totală de 10.000€ pentru cele mai originale proiecte, în urma evaluărilor realizate de către specialiști în domeniu, precum și alegerea proiectului desemnat ca marele câștigător HackTM 2018.

15. May 2018 by admin
Categories: Informatii utile, Manifestari culturale, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.