www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Iaugurare Centru de zi pentru îngrijirea copiilor în comuna Dumbrăvița

Centru de zi pentru îngrijirea copiilor în comuna Dumbrăvița

IMG_0085

IMG_7276
În data de 30 decembrie 2015, s-a inaugurat Centru de zi pentru îngrijirea copiilor în comuna Dumbrăvița .

IMG_7047

Clădirea centrului este rezultat al proiectului implementat de Comuna Dumbrăvița împreună cu Municipiul Timișoara în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, subdomeniul: Polul de Creștere Timișoara.
Contractul de finațare este semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și are o valoare de 7898468,40, lei (T.V.A. inclus), din care asistenţa nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 5.653.417,02 lei iar diferența este contributia comunei noastre.
În paralel cu finalizarea clădirii centrului de zi, cu o suprafață utilă de 2600 mp, dispusă în regim P+1E cu spații educaționale pentru 216 copii, s-a facut achiziționarea dotărilor necesare funcționării: mobilier, calculatoare, dotări audio, video, copiatoare, dotări pentru curățenie și pentru bucătărie.
Din punct de vedere al funcționalității, clădirea este împărțită în nouă grupuri de lucru un cabinet medical și un spatiu administrativ. Grupurile de lucru cuprind atât holuri, vestiare, săli de grupe, dormitoare cât și săli de mese individuale pentru fiecare modul în parte, și grupuri sanitare pentru copii și personal. Fiecare grup de lucru are și un oficiu de preluare și porționare a hranei asigurate prin sistem de catering.
Copiii vor beneficia de îngrijire specializată, activităţi educative, spaţiu de joacă şi relaxare, consult medical, masă, consilierea psihologică desfăşurată într-un cabinet specializat.
S-a obținut Certificarea Compartimentului Social din Primăria Dumbrăvița ca furnizor de servicii sociale și s-au demarat acțiunile pentru obținerea acreditărilor de funcționare și angajare personal. Personalul ce va activa în Centrul de zi va fi calificat în domeniile specifice activităţilor de asistenţă socială, medicală, îngrijire și educaţie copii. Astfel se vor oferi servicii de înaltă calificare şi specializare în acest domeniu.
Programul de funcţionare a Centrului va fi stabilit în conformitate cu regulamentul de funcţionare şi legislaţia în vigoare.

30. December 2015 by Constantin Nicolae
Categories: Informatii utile, Proiecte in derulare, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.