www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Educatie

IMG_4305
Vizita Ministrului Educației la Dumbrăvița

În vizita la instituții de învățământ din Banat, ministrul Educației a ales să viziteze școala din Dumbrăvița.
La Școala Gimnazială din Dumbrăvița, el a vizitat școala, sala de sport și sala de mese a instituției care a fost construită anul trecut, iar la final a semnat în cartea de onoare a școlii, fiind primul care face acest lucru.
În discuțiile avute cu cadrele didactice și cu oficialitățile locale, primarul Victor Malac a declarat domnului ministru intenția de a construi în Dumbrăvița un liceu, obținând promisiunea de sprijin în acest sens.
De asemenea, ministrul Educației a ținută să laude managementul școlilor din județul Timiș și a promis ca începând din următorul an școlar (2015 – 2016) să nu mai existe școli fără autorizație de funcționare în județul Timiș.
„Este necesară o revizuire a modului de normare acolo unde populația școlară este în creștere.”, a mai precizat Cîmpeanu.

– Lansare de carte la Dumbravita
– Unirea Principatelor Române , sărbătorită la Dumbravita
– La Școala Gimnazială Dumbrăvița a inceput semestrul II
– Micii cofetari
– 1 DECEMBRIE – Sărbătoare națională
– Activități școlare
– Deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială Dumbrăvița

Mersul Cursei M45

Lansare de carte la Dumbravita
lansare_carte

In fata unui public numeros , in care majoritatea erau elevi la Scoala Gimnaziala Dumbravita,  scriitorul Luca  Daniel a lansat volumul “Jurnalul Meu”.

Din partea asistentei au curs foarte multe intrebari, intre care si “cum i-a venit ideea sa scrie aceasta carte?”.

“O afirmatie m-a rascolit , la o emisiune TV un tanar a spus ca-si uraste parintii – si cartea a inceput in mintea mea sa disece problema” – ne-a declarat dl. Luca Daniel.

Pe un format slideshow scriitorul a aratat copiilor amanunte in constituirea si tiparirea unei carti.

Profesori  universitari si confrati scriitori au facut promovarea  cartii.

 

Unirea Principatelor Romane, sarbatorita la Dumbravita
unirea

În ziua de 24.01.2013, elevii Şcolii Gimnaziale Dumbrăviţa, au sărbătorit Unirea Principatelor Române printr-o adunare festivă, şi o mare horă.

Elevii claselor a III-a B şi a IV-a B au prezentat o scurtă suită de dansuri populare, iar cei din clasa a IV-a A au marcat evenimentul cu sceneta Moş Ion Roată şi Cuza Vodă însoţită şi de discursul lui Mihail Kogălniceanu.

Hora unirii s-a dansat in curtea școlii cu emotie, bucurie si faclii aprinse.

La mulţi ani, România!

Trăiască Unirea!

 

La Școala Gimnazială Dumbrăvița a inceput semestrul II
scoala

Vacanța de iarnă s-a terminat, elevii revenind în bănci, luni 15 ianuarie 2013. Cursurile se vor ține până vineri 5 aprilie 2013, după care, pentru o săptămână, se intră în vacanța de primăva­ră. Orele se reiau luni 15 aprilie, anul școlar urmând a se încheia în data de vineri 21 iunie.

 Excepție vor face cursurile claselor a VIII-a care se încheie la 14 iunie 2013. Vacanța de vară începe sâmbăta, 22 iunie 2013 și se termină dumi­nică, 15 septembrie 2013.

 

Micii cofetari
cofetarii

Cofetaria” Bella Crem” din Dumbravita a gazduit pentru a doua oara vizita “faimosilor cofetari” din grupele mijlocie A si mare B a Gradinitei cu Program Prelungit Dumbravita.Printr-un proiect educațional intitulat”Magia Craciunului” initiat de catre doamnele educatoare ALMAGATTISH  IOANA ,GRUI NICOLETA si HAJDO MIRELA beneficiind de sprijinul Scolii Gimnaziale Dumbravita,al Primariei Dumbravita ,parintiilor prescolarilor din aceste grupe, aceasta activitate didactica s-a desfasurat la cofetaria” Bella Crem” prin prepararea, dupa o reteta a acestei cofetarii, a unor cozonaci ce au fost donati batranilor de la Centrul de Zi din Calea Lipovei.Multumim pe aceasta cale inca o data de ospitalitate si bunavointa doamnelor de la aceasta cofetarie!

In prima jumatate de ora renumitii cofetari au reusit sa manance toate dulciurile pregatite cu drag de d-na Nuti si echipa dansei. In continuare si-au pus sorturile si apucand facaletele au inceput sa prepare cozonacii. Au muncit cu totii o dupa-amiaza intreaga iar pana seara tarziu echipa cofetariei Bella Crem a reusit sa coaca toti cozonacii. Speram ca destinatarii lor, prin acest proiect intitulat “Magia Craciunului” batranii de la Centrul de Zi din Calea Lipovei vor aprecia mainile dibace ale micilor cofetari si generozitatea cofetariei Bella Crem. Noi am gustat cozonacii, sunt pufosi si deliciosi. Va asteptam si pe dumneavoastra sa gustati din toate prajiturile cofetariei Bella Crem la adresa Dumbravita, str. Conac, Nr. 8A, telefon 0743602493.

 

1 DECEMBRIE – Sărbătoare națională
unu_decembrie

Zi solemnă și plină de semnificații, sărbătorită în toată țara , dar și în Dumbrăvița, Ziua Națională a României a avut la noi în comună mai multe manifestări.

 Astfel la biserica ortodoxa a fost cinstită memoria celor care au luptat pentru Unire şi pentru înfăptuirea statului naţional unitar roman. Părintele Vasile Babos a oficiat slujba de Te Deum, primarul  Victor Malac a arătat că locuitorii din Dumbrăvița trebuie să fie uniţi în aceste vremuri de criză, să fie uniţi în credinţă şi în evlavie, precum şi în simţămintele româneşti. Elevii prezenți au rostit poezii și cântece patriotice.

În incinta Școlii gimnaziale s-a tăiat panglica și a fost inaugurat terenul de sport în fața elevilor și a  multor părinti. Directorul școlii a mulțumit primarului de investiția facută si a asigurat de buna desfășurare a orelor de sport în aer liber.

Într-o atmosferă plină de voioșie și bucurie s-a  dansat și s-a cântat hora unirii .

 

Activitati scolare
Lecție deschisă – clasa II- a B, învățătoare Cîndea Margareta. Vor participa conducerea școlii și primăriei, metodiști de la inspectoratul școlar .

Participare la proiectul legat de drepturile copilului în care școala Dumbrăvița a avut de realizat lucrări cu tema  “Drepturile copilului”. Lucrările cele mai bune v or fi  primiate la Bastionul Timișoara de către “Protecția Copilului Timiș”.

 

Deschiderea noului an
deschidere_an

Vacanța a luat sfârșit și un nou an școlar a intrat în linie dreaptă pentru cei 440 de elevi.

Luni 27 septembrie  la ora 09.00 a avut loc deschiderea festivă a noului an școlar la Școala Gimnazială Dumbrăvița.

Emoții generale: primaria are una alt primar, școala are de la 1 septembrie altă conducere, mulți elevi încep viața de școlar la Dumbrăvița.

Printre ei tinere vlăstare pășesc pentru prima dată pragul școlii în clas întâi. Emoții și alte trăiri pentru ei, pentru părinți și bunici. Dar nu numai… Mai tineri decât ei sunt bobocii din clasa pregătitoare cei care au împlinit  6 ani până la 31 august 2012 .

Se va da o atenție deosebită acestor copii. Cadrele didactice au participat la cursuri specifice de formare pentru clasele pregătitoare. Sălile au fost dotate cu mobilier adecvat conform cu specificțiile primite de la MECTS.”ne-a  declarat domnul profesor Nicola Adrian, noul director al Școlii din Dumbrăvița.

La ciclul primar secția română vor fi 15 clase: 2 clase de an pregătitor, 3 clase de a I-a, 3 de clasa II-a, 3 clase de a III și 2 clase de a IV-a.

La secția maghiară vor fi 2 clase de tip simultan: una cu clasa pergătitoare, clasa I si clas III-a, alta cu clasele II și IV.

La ciclul gimnazial vor fi în total 8 clase : 2 clase pentru fiecare an de la V la VIII.

În cuvăntul de deschidere primarul Victor Malac a asigurat pe cei prezenti de sprijinul ce-l va acorda sistemului educațional din Dumbravița atât pentru școlă cât și pentru grădiniță.

Pe timpul vacanței sălile de clasă au fost zugrăvite și igienizate, s-a reparat mobilier, s-a creat spațiu pentru noile clase. Sala de sport a fost extinsă și modernizată iar în curte s-a amenajat un teren de sport. Clasa de informatică și-a păstrat profilul și dotarea. Microbuzele vor transporta elevii din satele: Bencescu de Sus, Bencecu de Jos, Murani, Pișchia, Cernăteaz și Giarmata.

Grdinița a fost de asemenea supusă unui proces de reprații, igienizare si dotare cu mobilier.

Le urăm elevilor un an rodnic, cu rezultate deosebite!

 

test2
http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.