www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

Dumbravita va avea sală polivalentă

Sala polivalenta

În parteneriat cu localitatea înfrățită,  Szentes din  Ungaria, Dumbrăvița a câștigat un nou proiect european prin Programului de Cooperare Transfrontalieră  Romania-Ungaria. Titlul proiectului este : ”Sport,un instrument de dezvoltare turistică transfrontalieră” , acronym Sport-Tourism .

Comitetul Comun de Cooperare  a hotarat adminterea  proiectului  lansat de Comuna  Dumbravita în parteneriat cu municipiul Szentes din Ungaria, pe  apelul de  propuneri HURO/1101,  pe măsura 2.1.3.- Dezvoltarea turismului, cu finanțarea ramasă din sesiunea 2007-20013.

Prin acest proiect în Dumbrăvița se va construi o sală polivalentă iar în localitatea Sentes se va reabilita un obiectiv turistic.

Scopul proiectului este de a încuraja și dezvolta relațiile si evenimentele tutristice dintre cele doua localități dar mai ales dintre județele Timiș, respectiv, Csongrad.

Urmează semarea contractului de finanțare, termenul de implementarea a proiectului este relativ scurt și are ca limită luna 31 iulie 2015.

Proiectul a fost așteptat cu mult interes la Dumbravita deoarece activitățile turistice și sportive sunt diverse și comuna are nevoie de o sală polivalentă.

Valoarea totală a bugetului aprobat este de 2.143.351,33 EUR.

Suma FEDR acordate nu poate depăşi valoarea maximă de  1.417.977,88 EUR

Dumbrăvița, ca lider  de proiect, va primi de la autoritatea de management suma de 750.000 EUR  iar restul de 44.46% până la 1.357.495 EUR  vor fi suportați din bugetul local.

Suprafața construită  la sol a construcției propuse este de 1950,5 mp. Suprafața desfașurată este de 2244 mp. Aria utilă este de  : 2062,1 mp.

          În sală se pot desfașura  meciuri de baschet, handbal, volei, tribuna va avea o capacitate de cca. 350 de locuri cu posibilitatea de extensie.

13. April 2014 by Constantin Nicolae
Categories: Informatii utile, Proiecte transfrontaliere, Sport, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.