www.huro-cbc.eu           www.hungary-romania-cbc.eu           www.hu-ro.eu

8 Martie în Sala Polivalentă – Dumbrăvițencele au putut vedea un spectacol de excepție chiar de ziua lor

img_3136

img_3162

img_3264

img_3290

De 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, dumbrăvițencele și dumbrăvițenii au avut parte de un spectacol de excepție, cu artiști care au făcut o atmosferă de neuitat în Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Toate doamnele și domnișoarele prezente au primit la intrare, câte o floare de ziua lor.
Seara a început cu dansurile celor de la Ansamblul „Dumbrăvițeana”, apoi au urcat pe scenă Ansamblul de Dansuri Populare Maghiare „Butykos” cu o coregrafie din regiunea Satu-Mare.
Dansatorii dumbrăvițeni s-au întrecut pe sine cu suitele prezentate, dar ineditul serii l-a constituit muzica și dansul flamenco, pentru prima dată într-un specatcol în localitatea noastră.
Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Primăria Comunei Dumbrăvița au organizat împreună cea mai spectaculoasă seară din cadrul Zilelor Culturale Spaniole din Timișoara.
Artiștii care au încântat pur și simplu, asistența numeroasă au venit direct de la Barcelona.
Jose Miguel Viñals Ariño, consulul onorific al Spaniei la Timișoara ne-a explicat de ce au ales Dumbrăvița pentru găzduirea spectacolului. Mirarea și bucuria domnului consul a fost faptul că a reușit ca printr-un miracol, reunirea celor trei artiști, care au venit de câteva zile: din Japonia, din Dubai și din America de Sud.
Grupul de flamenco este format din artiști: Julian Lorenzo Herrero (cântăreț), José Manuel Gómez Castilla (chitarist) și Violeta Barrio Collado (dansatoare).
Dansul flamenco este un gen muzical autentic spaniol, cu izvoarele în secolul XV-lea. Flamenco este un dans al senzualitatii și al seducției, al suferinței dar și al bucuriei, o cultură al vremurilor vechi, este o stare de spirit, tipică poporului spaniol.
La finalul serii dumbrăvițenii au aplaudat în picioare efortul artiștilor, iar numeroși spectatori au stat la coadă pentru a se fotografia cu membrii grupului.
Victor Malac, primarul localității Dumbrăvița, vădit emoționat, a dăruit flori Violetei Bario Collado și s-a arătat încântat de cele văzute.

10. March 2018 by admin
Categories: Documente de interes public, Galerie foto, Informatii utile, Manifestari culturale, Stiri | Leave a comment

http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm           http://www.aquadumbravita.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.